Alla män är våldtäktsmän eller lilla gumman du skulle ju inte satt dig i den där bilen.

Ska vi prata om det här litegrann?

Kvinna fick skjuts hem – våldtogs.

Göteborgsposten skriver:

En ung kvinna hoppade in i en främmande bil för att få skjuts hem. I stället blev hon våldtagen, rånad och utkastad av två män.

02.40: våldtäkt, Göteborg.

Natten till lördag erbjöds en ung kvinna skjuts i bil av två män i centrala Göteborg. Men några planer på att köra kvinnan hem hade inte männen, i stället våldtog de henne i bilen. Efteråt kastade männen ut kvinnan ur bilen, någonstans på centrala Hisingen. Men först sedan de rånat henne, bland annat på mobiltelefonen.- Det var en iphone med funktionen ”find my iphone”, så vi hittar dem och plockar in dem, berättar Johan Ljung, biträdande vakthavande befäl på polisen. Männen greps och det visade sig att bilen de satt i var stulen, i Tyskland. Förövarna, 20 respektive 23 år gamla, sattes i förvar i väntan på ytterligare förhör.”

 
Upp med en hand alla som tror att väldigt många kommer reagera undefär såhär: ”Men det får hon väl fatta själv, hon kan ju inte lita på någon hon inte känner, varför satte hon sig i en bil med två killar, hon får skylla sig själv.”

Samtidigt som väldigt många är upprörda över att kvinnor säger att de ser alla män som potentiella våldtäktsmän och därför är oroliga när de är ensamma utomhus. Men om en nu inte ser alla män som potentiella våldtäktsmän utan faktiskt litar på sina medmänniskor, litar på män, och en sån här sak händer. Vad ska en göra?

Det är sent på kvällen, den här tjejen kanske har suttit och pratat med de här killarna. Hon är trött, inte sugen på att åka spårvagn. De erbjuder att köra henne hem. Vad går genom hennes huvud? Alla förmaningar hon nånsin hört, inte lita på främmande män, inte åka med folk hon inte känner, akta sig ordentligt. Men de verkar ju schyssta och de ska ju bara skjutsa henne hem. Hon sätter sig i bilen och åker med, hon bestämmer sig för att lita på dem. Alla män är ju faktiskt inte våldtäktsmän och de ska ju bara skjutsa henne hem.

Och de våldtar henne, rånar henne och slänger ut henne ur bilen.

Vad händer nu? Många kommer bli upprörda. Vilka svin, vilka äckel, vidriga as, vidriga våldtäktsmän. Hur kan en bete sig på det viset? Och sen kommer det komma smygande….varför satte hon sig i bilen? Vet hon inte vad som kan hända?

Litar du som kvinna på män kommer du bli shamad. ”Varför utsatte du dig för fara?”. Litar du som kvinna inte på män som kommer du att bli shamad. ”Varför säger du att alla män är våldtäktsmän? Manshatande rabiesfeminist!”

Det går inte att vinna i det här. Blir så maktlöst jävla rasande över tjejer, flickor, kvinnor, som blir utsatta för övergrepp & våldtäkter och att det får fortgå i den omfattning som sker samtidigt som det ursäktas från alla håll och kanter. Alla dessa som blir utsatta för övergrepp får gång efter annan för höra att det är deras fel. Kanske inte rakt ut, men ni vet, lite förtäckt sådär. Varför gjorde du så, varför gick du där, du hade kunnat förhindra det…

Ska vi ta tid på hur lång tid det tar i det här fallet?

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Alla män är våldtäktsmän eller lilla gumman du skulle ju inte satt dig i den där bilen.

  1. Matilda Flodin skriver:

    Damned if you do, damned if you don’t verkar vara en kvinnas lott på väldigt många plan. Det är förvånande att inte fler säger ifrån utan att det fortfarande är norm för kvinnor att spela med i detta kvinnoförakt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s