Alltså ärligt, sen när behöver barn högklackade skor?

För alla de som säger att könsroller och könsstereotyper INTE lärs in från låg ålder, för de som säger att ”Näe, hon gillar rosa och prinsessklänningar helt av sig självt, det är inte på grund av att jag bara köpt rosa och prinsessklänningar.” För de som tror att flickiga flickor är det på grund av  biologi snarare än social inlärning ger vi:

Kedjan Accessorize säljer jättefina barnskor. Med hög klack. Dessa är i storlek 25, dvs för ungefär treåringar. Vem är det som köper skor till treåringar? Deras föräldrar. Tro fan att tjejerna kommer växa upp som flickigaste flickorna i världen när de redan vid tre års ålder får lära sig att skor ska ha hög klack och vara opraktiska. Och högklackar har kvinnor som ni vet för att få snygga ben och snygg häck. Fräscht.

Vari ligger värdet i att ha ett treårigt barn stapplandes omkring i klackar? ”Jamen hon brukar försöka ha mina skor och det är så gulligt ju!” Ja, det kallas att leka, klä ut sig. Att sätta på en treåring som vill leka, springa och stoja ett par högklackade skor känns så fel på alla sätt och vis. Jag hoppas det här inte blir en spridande trend.

Vet ni vad jag tänker? Kommer ni ihåg inlägget om Lotusfötter? Nej, det är absolut inte lika illa, man bryter inte sönder småflickornas fötter. Men funktionen är densamma.

Detta inlägg publicerades i Normer, Sex och samlevnad och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s