Bokcirkel, dag 2, 50 shades of weird talking

Jag är hundra sidor in i boken vi i bokcirkeln läser, 50 shades of Grey. Den 27-åriga selfmade miljardären som förutom ett 40000-hövdat affärsimperium även har pilotcert, tränar varje dag och är fantastisk på att spela piano och att gissa folks BH-storlekar, har just skjutsat Anastasia till Seattle i en helikopter.

Anastasia har vi nu fått lite mer grepp om. Hon är osäker på sig själv, klumpig till den grad att hon snubblar på plana ytor. Hon har aldrig druckit alkohol men bestämmer sig första gången hon gör det att ”ikäll ska jag bli full”. Hon har aldrig kysst en kille eller velat göra det, aldrig hållit nån i handen, aldrig varit förälskad. Ärligt verkar hon ha bott i ett asexuellt vakuum de första 22 åren av sitt liv tills hon träffar den här MANNEN (27-åringen, den erfarna), han som direkt väcker alla hennes begär, får henne att känna desire och som gör att hon överhuvudtaget inte kan prata normalt.

Sätt hon pratar på: whisper, mutter, murmur, soft and wavering, too bright, too high, teasing, husky and breathy, squeak, babbling. I ett kapitel. Grey är inte mycket bättre. Jag försöker föreställa mig de två ha en konversation. Den ena mumlar nåt som inte hörs, får ett muttrande till svar och piper då till innan motparten babblar i en husky and breathy voice. Typ.

Personerna finns inte på riktigt. Alltså, inte bara att de är fiktiva, utan att de är helt orealistiska och icke-trovärdiga. Det är rentav provocerande att läsa. Hoppas de börjar ligga snart så att boken blir lite intressant.

Det känns osannolikt att kvinnan ovan innan hon skrev boken ens har träffat någon annan kvinna. Troligtvis har hon bara läst om dem i böcker och sen fantiserat ihop hur hon tror att en kvinna skulle kunna agera och reagera i de situationer som hittills uppstått i böckerna.

Detta inlägg publicerades i Bokcirkel, Populärkultur, Sex och samlevnad och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s