September heter inte September längre, men jag gillart

Ska vi prata om Septembers nya? Bara litegrann. Jag gillar inte henne, har aldrig riktigt gjort. Absolut, det har varit catchy, det har varit snabbt. Effektivt och dansgolv och hon var ju tillochmed i Australien och försökte göra sig ett namn precis när jag var där.

Men det funkade inte för mig. Särskilt inte när hon efter Så mycket bättre sjöng på svenska. Hon förstörde dem. Eldkvarn, Petter, Kent.

Men. Men. Gnällparad över. Hon struntar i att kalla sig September, hon får en låt skriven av Jocke Berg och det är effektivt på så många sätt inuti mitt huvud. Det är snygga ackordföljder, lite drömsk fylleromantik i refrängen och förlorad kärlek, eller är det någon hon just träffat bara för inatt och ingen vet vad som händer imorgon? Det är stråkar och bombastik. Livet är meningslöst, men vem bryr sig eftersom de har natten just nu?

Jag älskar sånt här. Helt maktlös inför det. Har lyssnat på den ca 7 gånger redan idag. Är det en guilty pleasure? Jag tror att andra människor skulle kategorisera det på det viset men jag har för längesen slutat med sånt. Jag tycker ju det är bra, jag lyssnar igen och igen. Varför ska det vara guilty när det kan vara bara pleasures?

Har ni gjort en guilty pleasures-lista? Jag gjorde en, fast egentligen är det inget guilty med de här. Väldigt mycket pleasure dock.

 

Detta inlägg publicerades i Populärkultur och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till September heter inte September längre, men jag gillart

  1. frokenfinnemang skriver:

    ja, det är härligt med musik, jag blir avundsjuk på att inte kunna lägga ut musik på min sida, mina kunskaper inom data är väldigt begränsade pga att jag spenderat största delen av mitt liv på instution och där har det inte varit tillåtet med internet och mobiler. Jag blev ren och ”fri” för 6 år sen snart sen tog det ett tag att våga närma sig och åter ett tag att våga prova sig fram, men nu tycker jag det är roligt och är sugen på att lära mig mer hela tiden, så som sagt AVUNDSJUK!!! Mycket bra låt! Ha en b ra dag. Sköt om dig. Kram Sara.

  2. Lesthi skriver:

    Min quilty lista är döpt till bögmusik :’D jag vet, illa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s